Erişilebilirlik

Irak'taki Saldırılarda 13 Kişi Öldü


Irak’ta, bombalı saldırılarda en az 13 kişi öldü.

Bağdat’ın batısında bomba yüklü araçlarla yapılan iki saldırıda on kişinin öldüğü bildiriliyor. Araçlardan biri, bir mahkeme binası yakınında patlatıldı.

Ayrıca, direnişçiler, Bağdat dışındaki silahlı saldırılarda iki kişiyi daha öldürdü. Bağdat’ın güneyinde yola yerleştirilen bombanın patlaması sonucu bir Amerikan askeri öldü. Dün kaçırılan iki Iraklı gazeteciyle geçen hafta kaçırılan üç polis komandosunun da cesetleri bulundu.

Buarada, Amerikan askeri yetkilileri, Ensar el İslam adlı terörist örgütün bomba yapım uzmanı Ali Vali’nin öldürüldüğünü açıkladı.

ABD Asker Sevkıyatından Vazgeçti

Amerika Savunma Bakanlığı ay sonunda Irak’a 3500 yeni asker sevk etmekten vazgeçti.

Irak’taki Amerikan birliklerinin komutanı Orgeneral George Casey, bu askerlerin Irak’a sevk edilmesinin gerekmediği yönünde karar aldı. Askeri sözcü Bryan Whitman, Amerikalı generalin bu kararı alırken ülkedeki siyasi durumu ve güvenlik ihtiyacını değerlendirdiğini belirtti.

Irak’a gönderilmesi planlanan ve şu anda Almanya’da konuşlanan tugay Irak’taki bazı birliklerin yerine geçecekti.

Sözcü, Irak’taki askeri varlığın biraz azaltılabileceğini açıkladı; ancak ihtiyaç olduğu takdirde Irak’tan ayrılması öngörülen birliklerin görev süresinin uzatılabileceğini belirtti.


XS
SM
MD
LG