Erişilebilirlik

Abbas Türkiye'de


Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Ortadoğu Barış süreci ve Avrupa’nın Filistin hükümetine yardımları durdurması gibi konuları görüşmek üzere Ankara’da...

Mahmud Abbas’ı, Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen liderliğindeki bir heyet dün Esenboğa havaalanında karşıladı.

Abbas, Havaalanı’nda yaptığı kısa açıklamada, temasları sırasında Türk yetkililere Filistin’deki son gelişmeleri aktaracağını söyledi. Abbas, Filistin’de yaşanan mali krizden dolayı Türkiye’den yardım isteyeceğini söyledi.

Avrupa Birliği ve Amerika, yeni Filistin hükümetini kuran Hamas, İsrail’i tanımadığı ve şiddet eylemlerini kınamadığı için Filistin’e yardımları kesmişti.

Mahmud Abbas resmi temaslarına bugün başlıyor. Filistin Devlet Başkanı, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Meclis Başkanı Bülent Arınç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Abdullah Gül’le biraraya gelecek. Abbas, ana muhalefet partisi lideri CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ve Türk iş adamlarıyla da görüşecek.

Filistinli lider Ankara ziyaretinden sonra sırasıyla, Norveç, Finlandiya ve Fransa’yı da ziyaret edecek. Filistin seçimlerinin galibi Hamas liderleri de, hükümeti kurmadan önce, Ankara’da temaslarda bulunmuştu.

XS
SM
MD
LG