Erişilebilirlik

Pembe Saçlı Uçuk Şarkıcı: PINK


Asıl adı Alecia Moore olan Pink’i birçok kişi, 1990’larda ün kazanan pop şarkıcılarından biri olarak tanısa da, o, kısa zamanda kendini aşmayı ve farklı tarzıyla diğer pop şarkıcıları arasından sivrilmeyi başardı. 1979 yılının 8 Eylül’ünde Penslyvania’da doğan Pink, ‘Pembe’ takma adını küçükken almış. Philadelphia’da, daha 13 yaşındayken dans edip şarkı söyleyerek adını duyuran Pink, her Cuma sadece bir şarkı söylemesine izin verilen bir barda sahneye çıktığı bir akşam keşfedilmiş.

Pink, gençlik yıllarında birçok müzik grubunda yer almış... Sanatçının solo albümü Can’t Take Me Home, 2000 yılında piyasaya çıktı ve az önce dinlediğiniz There U Go parçası da dahil olmak üzere 3 hit parça çıkardı.

Kendini Pop müzikle sınırlamaktan sıkılan Pink, Christina Aguilera, Mya ve Lil’ Kim’le birlikte Moulin Rouge müzikalinin Lady Marmelade parçasını seslendirdi. Bu genç sanatçı için altın fırsat oldu ve aynı yılın sonuna doğru, Get the Party Started single’ını çıkardı.

M!ssundaztood albümünde, Aerosmith’in solisti Steven Tyler ve Bon Jovi’nin gitaristi Richie Sambora gibi müzisyenlerin de yardımıyla, Pink tarzını daha da canlandırdı... Albüm büyük ilgi gördü, ikinci çıkış parçası Don’t Let Me Get Me en iyi 10 şarkı arasında yer aldı. Try This albümü ve Trouble parçasıyla en iyi kadın rock şarkıcısı dalında bir Grammy ödülü kazanan Pink’in son albümü I’m Not Dead’in çıkış parçası Stupid Girls oldu...

XS
SM
MD
LG