Erişilebilirlik

Washington'dan  Hamas'a Tepki


Amerikan yönetimi intihar eylemini İsrail’in saldırgan tutumuna karşı verilmiş meşru bir cevap olarak tanımlayan Hamas liderliğindeki Filistin hükümetini kınadı.

Beyaz Saray Sözcüsü Scott McClellan yaptığı açıklamada saldırının alçakça düzenlenmiş bir terör eylemi olduğunu ve hiçbir haklı gerekçesinin bulunamayacağını söyledi. Sözcü Filistin hükümetinin teröre destek veren bu tür davranışlarının Ortadoğu’da barış isteyen tüm ülkelerle Hamas arasındaki ilişkileri olumsuz etkileyeceğini söyledi. Beyaz Saray Sözcüsü Filistin hükümetinin masum insanları hedef alan eylemlere destek verici tavrının, hem İsrail’e yönelik saldırıları artıracağını, hem de Filistin halkının çıkarlarına zarar vereceğini belirtti. McClellan ayrıca, Amerika’nın Hamas hükümetiyle hiçbir şekilde temasta olmayacağını tekrarladı ve tüm ülkelerden terörü kınaması için Hamas’a baskı yapmalarını istedi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Sean McCormack de Hamas liderlerinin devlet adamı gibi davranma fırsatını kaçırdıklarını kaydetti. Sözcü, “Terörü kınamak için karşılarına çıkan ilk fırsatta, Hamas, bu yolu seçmek yerine, teröristlere destek verdi. Bu, Hamas hükümetinin gerçek karakterini ortaya koyuyor. 16 yaşındaki gençlere bellerine patlayıcı bağlayıp, 16 yaşındaki diğer gençleri öldürmeleri için cesaret veren bir yönetimle karşı karşıyayız”dedi.

Dışişleri Bakanlığı sözcüsü ayrıca, Filistin yönetimine 50 milyon Dolar göndereceğini açıklayan Katar hükümetinden de bu konuda açıklama beklediklerini söyledi. Sözcü McCormack, Katarlı yetkililerden bu paranın hangi koşullarda kime verileceğini öğrenmek istediklerini de sözlerine ekledi.

XS
SM
MD
LG