Erişilebilirlik

'PKK Konusunda Aynı Görüşteyiz'


Amerika Dışişleri Bakanlığı sözcüsünün dünkü basın toplantısında, İran’ın Ankara Büyükelçisi Firuz Devletabadi’nin Kürt sorununa ilişkin olarak Türkiye ve Suriye’ye yaptığı çağrı soruldu.

Büyükelçi Devletabadi, bu ay başında bir Türk gazetesine verdiği demeçte, İran, Suriye ve Türkiye’nin Kürt sorunu konusunda ortak bir politika oluşturması gerektiğini söylemiş; aksi takdirde Amerika’nın bu üç ülkeden toprak alarak bölgede bir Kürt devleti kuracağını söylemişti.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Sean McCormack, bu görüşü değerlendirmesini isteyen bir gazeteciye şu karşılığı verdi: “Türkiye’nin toprak bütünlüğü konusundaki görüşümüz çok açık. Aynı şekilde diğer ülkelerin toprak bütünlüğüyle ilgili görüşlerimizi de daha önce belirtmiştik.”

Sözcü McCormack’e Washington’un Irak’taki PKK faaliyetleri konusunda Ankara’yla aynı görüşleri taşımasına rağmen, neden bu militanlara karşı operasyon düzenlenmediği sorusu da yöneltildi.

Sözcü, bu soruya da "Amerikan ordusu Irak birlikleriyle ortak çalışıyor, konu hakkında Türk hükümetiyle yakın temasta bulunuyor. Teröristler, Irak dahil hangi ülkede olursa olsun bizler bu tür örgütlerin peşini bırakmayız,” şeklinde cevap verdi.

XS
SM
MD
LG