Erişilebilirlik

Irak'ta Meclis Toplantısı Yine Ertelendi


Irak Meclis Başkanı, yeni başbakanın kim olacağına karar verilemediği için, bugün toplanacağı açıklanan parlamentonun oturumunu erteledi.

Aralık ayında yapılan seçimlerden bu yana Irak’ta hala hükümet kurulabilmiş değil... Sünni Arap ve Kürt liderler, şiddet eylemlerini durduramayan Şii Başbakan İbrahim El Caferi’nin ikinci kez başbakanlık yapmasını istemiyor.

Sünni Arap, Kürt ve Şii arabulucular arasındaki hükümet kurma görüşmelerinin çıkmaza girdiği bildiriliyor. Irak’ın Washington büyükelçisi Samir Sümeyde, CNN televizyonuna yaptığı açıklamada, kısa zamanda bir uzlaşma sağlanarak yeni bir birlik hükümetinin kurulacağından umutlu olduğunu söyledi:

“Her şeyden önce kurulacak hükümetin bir ulusal birlik hükümeti olacağında herkes hemfikir. Bunun da anlamı, yeni hükümette herkesin çıkarı var ve herkes yeni hükümeti destekleyecek. Bu karmaşık süreçte birçok şey hala belirsizliğini koruyor ve şu anda taraflar bunu gidermek için çabalıyor.”

Öte yandan Bağdat’ın güneyindeki Mahmudiye’de bir araca yerleştirilen bombanın patlaması sonucu en az 10 kişi yaşamını yitirdi.

Bağdat’ta Şiilere ait bir camide meydana gelen patlamada ibe en az 4 kişi öldü, 6 kişi de yaralandı.

Bağdat’taki bir başka gelişmede ise en az 12 kişinin bir iş yerinden kaçırıldığı açıklandı. Musul’da ise 7 işçi, silahlı kişilerce vurularak öldürüldü.

XS
SM
MD
LG