Erişilebilirlik

Gazze'de Sokak Çatışmaları


Filistin Başbakanı İsmail Haniye, Filistinli gruplar arasında çıkan çatışmalardan sonra tüm silahlı grupları Gazze sokaklarından temizleme sözü verdi.

Gazze’deki durumu tehlikeli olarak tanımlayan Başbakan Haniye, güvenlik güçlerinin silahlı grupları kontrol altına alacağını söyledi.

3 kişinin hayatını kaybettiği çatışmalar, dün Halk Direniş Komitesi adlı örgütün lideri Ebu Yusuf’un bindiği aracın havaya uçması sonucu çıktı. Militan lider olay yerinde hayatını kaybederken, İsrail’e füze saldırıları düzenleyen örgüt önce patlamadan İsrail’i sorumlu tuttu ancak daha sonra Filistin güvenlik güçlerini olaya karışmakla suçladı. Suçlamanın ardından örgüt üyeleri ile güvenlik güçleri arasında yer yer silahlı çatışma çıktı.

İsrail ise Gazze’de yeni hava saldırıları düzenledi. Hava saldırılarında İsrail’in güneyindeki yerleşim birimlerini roket ateşine tutan militanlar hedef alındı.

ABD Hamas ile tüm ilişkileri kesme kararı aldı

Bu arada, Amerika, Hamas kontrolündeki yeni Filistin hükümetiyle hiçbir şekilde görüşme yapılmaması kararı aldı. Daha önce bu yönde alınan karardan farklı olarak, Amerika Filistin hükümetine bağlı bakanlıklarda bulunan diplomatlarla da görüşmeyecek.

Ancak Dışişleri Bakanlığı, Amerikalı diplomatların Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ve yardımcılarıyla görüşebileceğini belirtti.

XS
SM
MD
LG