Erişilebilirlik

Papa Abdül Rahman'ın Affedilmesini İstedi


Papa Benedikt Afganistan Devlet Başkanı Hamid Karzai’den Hıristiyanlığa geçtiği için idamı istenen Abdül Rahman’ı af etmesini istedi.

İtalyan haber ajansına göre, Papa bu talebini Karzai’ye Dışişleri Bakanı Kardinal Angelo Sodano tarafından gönderilen bir mektupla iletti. Papa, mektupta yeni Afgan Anayasasında yer alan insan haklarıyla ilgili maddeye saygı gösterilmesini istedi.

Afgan liderler ise Kabil’de Abdül Rahman’ın durumunu görüşmek üzere olağanüstü toplandı. Toplantıya devlet başkanı Hamid Karzai’nin de katıldığı bildiriliyor.

Afganistan Ekonomi bakanı Muhammed Emin Ferhang Amerika’nın Sesi’ne, hükümetin olayın yarattığı uluslararası tepkilerin çok iyi farkında olduğunu açıkladı.

Aralarında dini liderlerin de bulunduğu yüzlerce kişi dün Kabil’de yaptıkları gösteride 41 yaşındaki Rahman’ın şeriat yasalarına göre cezalandırılmasını istedi.

Göstericiler ayrıca, hükümet Batının baskısına boyun eğerse ciddi sonuçlar doğabileceği uyarısında bulundu.

Amerika, Almanya, Kanada, İtalya ve Birleşmiş Milletler Afganistan Devlet Başkanı Hamid Karzai’yi, Abdür Rahman’ın hayatını bağışlamaya ve Afgan anayasasındaki, dini özgürlük maddesine uymaya çağırmış bulunuyor.

XS
SM
MD
LG