Erişilebilirlik

'Irak Dışişleri Eski Bakanı CİA Adına Çalıştı'


Irak Dışişleri eski Bakanı Naci Sabri’nin CİA ajanı olduğu bildirildi. Amerikan NBC Televizyonunun, adı açıklanmayan istihbarat yetkililerine dayandırdığı haberinde, Iraklı bakanın, savaştan önce, ülkesinin silahları konusunda Amerika’ya bilgi verdiği belirtildi.

NBC’nin haberine göre, ABD Merkezi İstihbarat Dairesi CİA, Irak Dışişleri eski Bakanına bu bilgi karşılığında 100 bin dolar ödedi. CİA ile Naci Sabri arasında ilişki kurulmasını Fransız istihbaratçıları sağladı.

Iraklı bakanın, Saddam Hüseyin’in biyolojik silahlara sahip olmadığını Amerika'ya aktardığı öğrenildi. NBC televizyonunun haberine göre, Naci Sabri, Saddam Hüseyin’in, atom bombası temin etmek istediğini, ancak bunun için daha çok zamana ihtiyacı olduğunu belirtti.

Irak Dışişleri eski Bakanı Naci Sabri, Saddam Hüseyin’in kimyasal silah stoklarını arttırdığını da açıkladığı bildirildi. Ancak, Irak savaşının başlamasından bu yana bu silahlar bulunamadı.

Naci Sabri, Irak savaşından önce, Amerika’ya iltica etmeyi kabul etmemesi üzerine, CİA ile ilişkisi kesildi. Iraklı bakanın, şu anda Ortadoğu’da yaşadığı söyleniyor. CİA ve Naci Sabri’nin, haber hakkında açıklama yapmayı kabul etmediği bildirildi.

XS
SM
MD
LG