Erişilebilirlik

ABD Vatandaşlık İşlemlerini Hızlandırıyor


Bush yöِnetimi, Amerikan vatandaşlığına geçiş işlemlerini hızlandıracağını açıkladı. Yetkililer, işlemlerin başlamasından 6 ay sonra vatandaşlığın verilmesini hedefliyor.

Amerikan vatandaşlığına başvuranların sayısının çok olması yüzünden, yetkililer işlemleri yeterince çabuk tamamlayamıyor.

Amerika Vatandaşlık ve Göçmenlik Hizmetleri Dairesi Genel Müdürü Emilio Gonzales şöyle konuştu: “Çoğu zaman, göçmenlik dairesinde bekleme süresinin çok uzun olduğunu görüyorsunuz. Çoğu zaman bekleme, kabul edilemez derecede uzun oluyor... Bu nedenle, biz, hala sırada bekleyen kişilerin işlemlerini tamamlamak için bir program başlattık. Biriken başvuru işlemlerini sonuçlandırmak için ek kaynak ve eleman ayırıyoruz.”

Gonzales, en çok vatandaşlık başvurusunun yapıldığı ülkenin Amerika olduğunu söylüyor. Bu nedenle, işlemlerin tamamlanması da uzun sürüyor. Gonzalis “Her gün 135 bin, yılda 35 milyon kişi hakkında soruşturma başlatıyoruz,” diyor.

Gonzales, hızlı çalışmanın önemli olduğunu söylüyor ve işlemlerde dikkatsizlik yapılmayacağı konusunda güvence veriyor.

Amerika Vatandaşlık ve Göçmenlik Dairesi, şimdi de Başkan Bush’un önerdiği “misafir işçi programıyla” ilgili başvuruları değerlendirmeye hazırlanıyor. Programın uygulanması durumunda milyonlarca yabancıya geçici çalışma izni verilecek. Ancak, programın Kongre tarafından da onaylanması gerekiyor.

XS
SM
MD
LG