Erişilebilirlik

Miloseviç Güçlü Bir Antibiyotik Almış


Hollandalı bir uzman, eski Sırp lider Slobodan Miloseviç’in, kalbinin durmasına ve tansiyonunun aşırı yükselmesine yolaçan güçlü bir antibiyotik aldığını söyledi.

Groningen Üniversitesi’nden toksikolog Donald Uges, ölümünden önce yapılan kan testinin, Miloseviç’in tüberküloz tedavisinde kullanılan Rifampisin adlı antibiyotikten aldığını gösterdiğini açıkladı.

Birleşmiş Milletler Savaş Suçları Mahkemesinde yargılanmakta olan Milesoviç, önceki gün Lahey’deki cezaevi hücresinde ölü bulunmuştu.

Haberlere göre eski liderin eşi Mirjana Markoviç ile oğlu Marko, Miloseviç'in Rusya’da toprağa verilmesini, kızı ise Karadağ’daki aile mezarlığına gömülmesini istiyor. Miloseviç'in eşiyle ile oğlu Moskova’da, kızı ise Karadağ’da yaşıyor. Haklarında tutuklama kararı olduğu için üçü de Sırbistan’a dönemiyor. Milseviç’in cenazesinin Belgrad’a sevkedileceği yolunda doğrulanamayan haberler de var..

1989 yılında Sırbistan devlet başkanı olan Miloseviç, Yugoslavya’nın parçalanmasına yol açan etnik temizlik politikaları izlemiş; iç savaşta on binlerce Boşnak, Kosovalı Arnavut ve Hırvat ölmüştü.
XS
SM
MD
LG