Erişilebilirlik

Pakistan'da Çatışmalar Sürüyor


Pakistan Ordusu, şiddetli çatışmaların yaşandığı Kuzey Veziristan bölgesini kontrol altına almaya çalışıyor. İslamcı militanlar ve askerler arasında Cumartesi gününden bu yana süren çatışmalarda 120 kişi öldü.

Yetkililer, Miranşah kasabasının kontrol altına alındığını açıkladı. Şiddetin yayılmasından kaygılanan binlerce kişi, kasabayı ve çevre köylerini terk etmiş bulunuyor. Miranşah’da elektrikler kesilmiş durumda ve sokağa çıkma yasağı uygulanıyor.

Ordu, militanların Afganistan sınırı yakınındaki mevzilerini bombalıyor. Son çatışmalarda 19 Taleban yanlısı militanın öldürüldüğü öğrenildi.

Çatışmalar, Cumartesi günü, militanların bir güvenlik kontrol noktasına saldırı düzenlemesi ve Miranşah’da bazı devlet dairelerini ele geçirmesi üzerine şiddetlendi.

Müşerref'ten Afganistan'a Suçlama

Pakistan Devlet Başkanı Pervez Müşerref, Afganistan’ın, ülkesi hakkında olumsuz beyanatlarda bulunmasını eleştirdi.

Müşerref, Afgan yetkililer tarafından yapılan açıklamaların hükümetinin terörle mücadele çabalarını şaibe altında bıraktığını söyledi.

Müşerref, Afgan Savunma Bakanlığı ve İstihbarat yetkilileri tarafından yapılan bu tür açıklamaları, “komplo” olarak niteledi.

Afganistan Devlet Başkanı Hamit Karzai, Müşerref’i, Taleban militanlarının Pakistan’daki faaliyetlerini görmezlikten gelmekle suçlamıştı.

Pervez Müşerref, Pakistan’ın Taleban faaliyetlerine göz yumduğu iddiasının “saçma” olduğunu ileri sürdü.

XS
SM
MD
LG