Erişilebilirlik

Abbas İstifa Edebileceğini Söyledi


Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas, Hamas liderliğindeki hükümetin Ortadoğu barış sürecini tehlikeye atması durumunda istifa edebileceğini söyledi.

Abbas, bir İngiliz televizyonuna verdiği demeçte Hamas’ın, Filistin Yönetimi’nin, İsrail’in varolma hakkı ve şiddet eylemlerinin sona erdirilmesiyle ilgili politikalarına uyması gerektiğini belirtti. Abbas ayrıca İsrail’e yönelik politikalarının sürdürülememesi durumunda istifa edeceğini açıkladı.

Abbas, Ocak 2005’te 4 yıl süreliğine Filistin Yönetimi’nin başkanlığına seçilmişti. Batının terörist olarak nitelediği Hamas ise geçen ay yapılan seçimlerden zaferle çıkmıştı. Hamas lideri İsmail Haniye bugün yaptığı açıklamada örgütün, İsrail’in 1967’de işgal ettiği toprakları Filistinlilere geri vermesi durumunda bu ülkeyi tanıyacağını duyurdu.

Öte yandan Kudüs’teki Hadasa Hastanesi’nde halen komada olan İsrail Başbakanı Ariel Şaron’un bugün 78’inci doğum günü. Başbakan vekili Ehud Olmert bugünkü kabine toplantısını Şaron’a acil şifalar dileyerek açarken İsrail gazeteleri Şaron’un doğum gününün hüzünlü bir gün olduğunu yazdı.

Doktorlar, bilinci yerinde olmayan Şaron’un iyileşme şansının her geçen gün daha da azaldığını söylüyor.

XS
SM
MD
LG