Erişilebilirlik

Irak'ta Şiddet Tırmanıyor


Irak’ta sokağa çıkma yasağına rağmen şiddet olayları yeniden tırmandı.

Bakuba yakınlarında bir Şii evine saldıran silahlı kişiler 12 kişiyi öldürdü. Bağdat’ın güneyinde, gece yarısı meydana gelen çatışmalardan sonra 14 polis komandosunun cesedinin bulunduğu açıklandı.

Yine Bağdat’ta, El Arabiya televizyonu muhabirinin cenaze töreninde 3 polis öldürülürken, Kerbala’da da bir araca yerleştirilen bombanın patlaması sonucu en az 5 kişi can verdi.

İçişişleri Bakanı Beyan Cebir Bağdat’ta Pazartesi gününe kadar tüm araç trafiğini yasakladı. Savunma Bakanı Sadun El Dulami ise iç savaş bir kez patlak verirse asla sona ermeyeceği uyarısında bulundu ve önlemek için sokaklara zırhlı birlikler sevkedeceğini söyledi.

Şii lider Muktada El Sadr’ın temsilcileri, Sünni dini kuruluşların üyeleriyle bir araya gelerek mezhep çatışmalarına son vermek için işbirliği yapma kararı aldı. Taraflar camilere yönelik saldırıları durdurma sözü de verdi.

Öte yandan Sünni Arap partiler, Irak Başbakanı krizi hafifletmek için verdiği sözleri tutarsa yeni hükümet kurma görüşmelerine dönebileceklerini bildirdi.

Başkan Bush da bugün telefonla Iraklı liderleri arayarak sükunet çağrısında bulundu.

XS
SM
MD
LG