Erişilebilirlik

Condoleezza Rice Lübnan'da


Amerika Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice, Lübnan’a beklenmedik bir ziyarette bulundu.

Rice’ın daha önce duyurulmayan bu ziyaretiyle ilgili açıklama yapan Amerikalı yetkililer, amacın Suriye’nin bir yıl önce askerlerini çektiği Lübnan hükümetine destek olduğunu söyledi.

Condoleezza Rice’ın bugün Lübnan başbakanı Fuad Siniora’yla görüştü. Bununla birlikte Amerikalı bakanın, Suriye yanlısı Devlet Başkanı Emil Lahud’la görüşmesi beklenmiyor.

Rice, Lübnan’ın “ileriye bakan bir devlet başkanına” ihtiyacı olduğu açıklaması yaptı.

Suudi Arabistan: 'Filistin'e Yardımı Kesmeyiz'

Suudi Arabistan, Amerika Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice’ın, Filistin’e maddi yardım yapılmaması yolundaki çağrısını reddetti.

Dün Riyad’da açıklama yapan Dışişleri Bakanı Suud El Faysal, Filistinlilere verilen maddi desteğin insani yardım amaçlı olduğunu söyledi; konunun diğer uluslararası sorunlarla ilişkilendirilemeyeceğini kaydetti.

Bazı Suudi yetkililer de, Filistin yönetimine gönderilen aylık 15 milyon Dolarlık yardımlarda kesintiye gidilmeyeceğini açıkladı..

Önceki gün de Mısırlı yetkililer, Kahire’yi ziyaret eden Condoleezza Rice’a; İsrail politikasını değiştirmesi için Hamas’a daha fazla zaman tanınması gerektiğini söylemişti.

Rice'ın halen sürdürdüğü Ortadoğu gezisi çerçevesinde Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri'ne uğraması bekleniyor.

XS
SM
MD
LG