Erişilebilirlik

Türkiye Önemli Rol Oynayabilir


Amerika, İran’ın nükleer sorununun diplomatik yoldan çözümünde Türkiye’nin önemli rol oynayacağı görüşünde. Ankara’da iki gündür temaslarda bulunan Amerika’nın Uluslararası Atom Enerji Dairesindeki temsilcisi Greg Schulte, Türkiye’nin İran’a bu konuda gerekli mesajı iletilebileceğini belirtti.

Greg Schulte'un basın toplantısını, Ankara muhabirimiz Aslı Aral izledi. Haberini yukarıdaki linke tıklayarak dinleyebilirsiniz.

Merkel - Blair Zirvesi

Almanya ve İngiltere Başbakanları Angela Merkel ve Tony Blair arasında Berlin’de yapılan görüşmede İran’ın nükleer programı ele alındı.

Merkel, görüşmeden sonra, İran’ın “kırmızı çizgiyi geçmiş olduğunu” söyledi ve Tahran’la Batı ülkeleri arasında doğan krizi gidermek için diplomatik çözüme ihtiyaç olduğunu belirtti.

Merkel ve Blair, üzerinde durdukları diplomatik önlemler hakkında bilgi vermediler.

Fransa da dün İran’ı, gizlice nükleer silah üretmekle suçlamıştı. İran bu suçlamayı, “gerçek dışı propaganda” diye niteledi ve reddetti.

İran bu hafta uranyum zenginleştirme işlemine başlamış ve Nükleer Silahların Yayılmasını Önleme Anlaşması’na imza koymuş bir ülke olarak buna hakkı olduğunu bildirmişti.

XS
SM
MD
LG