Erişilebilirlik

Jessica ve Ashlee Simpson


Ashlee, Jessica Simpson’un küçük kız kardeşinin müzik tarzının ablasınınkinden farklı olduğu söylenir. 3 Ekim 1984’te doğan Ashlee, 11 yaşındayken, Amerikan Bale Okulu’na kabul edilen en genç öğrenci oldu. Malcolm in the Middle ve The View gibi Amerika’da ilgiyle izlenen dizilerde rol alan Ashlee, 14 yaşında ailesi ve ablasıyla birlikte Los Angeles’a taşındı ve Jessica’yla birlikte çalışmaya başladı.

3 yaşından beri müzik dünyasıyla iç içe olan Ashlee Simpson, oyunculuk yerine şarkıcılığı tercih etmiş. 2003 yılında çıkan ve başrollerini Lindsay Lohan’la Jamie Lee Curtis’in paylaştığı Freaky Friday filminin soundtrackinde de bir şarkısı yer almış. 2004 yılında Ashley Simpson, Amerikan müzik televizyonu MTV’de hem kendi programına başladı, hem de Autobiography albümünü çıkardı. Albüm çıktığı ilk hafta, Billboard listelerinde bir numaraya kadar yükseldi ve yaklaşık 400 bin adet sattı. Simpson, 2005 yılının Ekim ayında da I am Me albümünü çıkardı.

Ashlee müzik çalışmalarına devam ededursun, ablası Jessica da kendi işleriyle meşgul. 10 Temmuz 1980’de doğan Simpson, 12 yaşında şarkı söylemeye başlamış. Jessica’nın 1999 yılında çıkardığı Sweet Kisses albümü Amerika’da 2 milyon sattı. 2000 yılında Jessica Simpson, 98 Degrees adlı müzik grubundan erkek arkadaşı Nick Lachey’le birlikte seslendirdiği Where You Are parçasıyla yılın aşk şarkısı ve en iyi çıkış yapan sanatçı dallarında 2 ödül kazandı.

2001 yılında da Irresistable albümünü çıkardı. Nick’le evlenen Simpson, MTV’de Newlyweds – Yeni Evliler adlı bir diziyle iyice ünlendi. 2005 yılında da Simpson, The Dukes of Hazzard gibi filmlerde rol aldı. Jessica Simpson’un yeni albümünün bu yıl sonuna kadar çıkması bekleniyor.

XS
SM
MD
LG