Erişilebilirlik

Şaron Yine Ameliyat Oldu


İsrail Başbakanı Ariel Şaron, bugün acilen yeniden ameliyata alındı.

Dört saatlik cerrahi müdahalenin sonunda açıklama yapan doktorlar, 77 yaşındaki İsrail başbakanının beynindeki kan basıncının azaltıldığını, biriken kan pıhtısının alındığını ve yeni bir kanama olasılığının önlendiğini söyledi.

Çarşamba günü beyin kanaması geçirerek Kudüs’te hastaneye kaldırılan Ariel Şaron’un durumunun, getirildiği günden daha iyi olduğu açıklandı. Bununla birlikte sağlık durumunun ciddi olduğu kaydedilen Şaron, bir süre daha yoğun bakımda tutulacak.

Şaron geçen ay da ciddi bir beyin kanaması geçirerek hastaneye kaldırılmış ve kısa bir süre içinde taburcu edilmişti. İsrail başbakanının dün de kalbindeki delik için ameliyata alınması planlanıyordu.

Kudüs muhabirimiz Elif Ural'ın verdiği ayrıntıları yukarıdaki linke tıklayarak dinleyebilirsiniz.

Kamuoyu Yoklamaları

İsrail’de son kamuoyu yoklamaları, Ariel Sharon’un kurduğu yeni partinin 28 Mart’ta yapılacak seçimi kazanacağını gösteriyor.

Yediot Ahronot gazetesinde yayınlanan ankete göre seçime Başbakan vekili Ehud Olmert’in liderliğinde girecek Kadima Partisi, İsrail parlamentosundaki 120 sandalyeden 39’unu kazanacak.

Sağcı Likud ve solcu İşci partisi ise çok daha az sayıda milletvekili çıkartabilecek.

Daha önce Haaretz gazetesinin yayınladığı ankette de benzer bir sonuç çıkmıştı.

Kamuoyu yoklamaları, Sharon’un felç geçirmesinden sonra kurduğu yeni partinin geleceğiyle ilgili soruya ilk yanıtı veriyor.

XS
SM
MD
LG