Erişilebilirlik

Irak'ta En Az 100 Kişi Öldürüldü


Irak’ta Şiiler ve polislere yönelik bombalı intihar saldırılarında yüzü aşkın kişi öldü.

Ramadi kentinde bir intihar komandosu sırada bekleyen yüzlerce genç polis adayının arasına girerek, bedenine sarılı bombaları patlattı. Patlamada en az 67 kişi öldü, çok sayıda kişi de yaralandı.

Kerbela’daki İmam Hüseyin Türbesi yakınlarında kalabalık bir Pazar yerinde meydana gelen patlamada ise en az 50 kişinin öldüğü, çok sayıda kişinin de yaralandığı bildirildi. Bağdat’ta da çok sayıda bomba patladı.

Irak Devlet Başkanı Celal Talabani, saldırıları kınadı. Talabani, Şii, Kürt ve Sünni liderlerin hükümet kurmasının engellenemeyeceğini vurguladı.

Öte yandan, Bağdat’ta yol kenarına yerleştirilen bir bombanın patlatılması sonucu 5 Amerikalı asker öldü.

Bush Irak'taki Durumu Görüştü

Başkan Bush, Irak konusunda eski dışişleri ve savunma bakanlarının görüşlerine başvurdu.

Beyaz Saray’da düzenlenen toplantıya hem Cumhuriyetçi hem de Demokrat yönetimlerde görev yapan eski bakanlar katıldı.

Bush, toplantıya katılanlardan bazılarının Irak savaşına karşı olduğunu ama onların da görüşlerini ciddi olarak dinleyeceğini söyledi.

Eski Cumhuriyetçi dışişleri bakanlarından Lawrence Eagleburger, toplantıda, Bush’un Amerikan halkına Irak’taki durum konusunda daha açık konuşması gerektiği görüşüne varıldığını söyledi.

Toplantıya katılanlar arasında Vietnam savaşının mimarlarından olup, sonradan savaşa karşı çıkan eski demokrat savunma bakanı Robert McNamara da vardı.

XS
SM
MD
LG