Erişilebilirlik

Şaron'un Durumu Ciddiyetini Koruyor


İsrail Başbakanı Ariel Şaron’un dün beyin kanaması geçirerek hastaneye yatırılmasının ardından, yardımcısı Ehud Olmert başbakanlık görevine getirildi.

Olmert bugün acilen bakanlar kurulunu topladı ve hükümetin görevi başında olduğunu açıkladı.

Şaron’un yokluğunun İsrail’de siyasi boşluğa yol açmayacağını belirten Adalet Bakanı Meni Mazuz, genel seçimlerin, planlandığı gibi 28 Mart’ta yapılacağını bildirdi.

İsrail yasaları, başbakana bir şey olması durumunda yardımcısına 100 gün boyunca hükümeti yönetme yetkisi tanıyor. Şaron’un siyasi sahneden tamamen çekilmesi durumunda, Olmert başbakan olarak İsrail’i seçimlere götürebilecek/

Şaron Ameliyata Alındı

Şaron geçirdiği ağır beyin kanamasının ardından dün gece ameliyat edildi.

Doktorlar beyindeki yoğun kanama nedeniyle Şaron’un durumunun ciddi olduğunu açıkladı. Kudüs’teki Hadese Hastanesinin doktorları Başbakan’ın yoğun bakımda cihazlar yardımıyla nefes alabildiğini belirttiler.

Şaron’un şuurunu kaybetmesi üzerine, başbakanlık görevlerini, yardımcısı Ehud Olmert üstlendi.

Başkan Bush İsrail Başbakanı Sharon’un sağlığına kavuşması için dua ettiğini söyledi. Sharon geçen ay da hafif bir kalp krizi geçirmişti.

Kudüs muhabirimiz Elif Ural Ariel Şaron'un sağlık durumuyla ilgili son gelişmeleri bildirdi. Habere yukarıdaki Real Audio bağlantısından ulaşabilirsiniz.

XS
SM
MD
LG