Erişilebilirlik

Dünya 2006'ya 'Hoşgeldin' Diyor


Amerika Birleşik Devletleri'nin büyük bölümü de 2006 yılına girdi.

New York kentindeki Times Meydanı’nda toplanan yüzbinlerce kişi, ışıklı bir kürenin bir gökdelenin tepesinden tam geceyarısı inişini coşkulu bir şekilde izledi.

Avrupalılar, yeni yılı bazı yerlerde sıkı güvenlik önlemleri altında, havai fişek gösterileriyle kutladı.

Londra’da metro görevlilerinin grevine rağmen kent merkezinde yapılan havai fişek gösterisini çok büyük bir kalabalık izledi.

Fransa’da, Ekim ve Kasım aylarında yaşanan şiddet olaylarının yeniden patlak vermesini önlemek için polis sıkı güvenlik önlemleri aldı.

Yeni yıla daha önce giren Avustralya’da, Syndey limanında son derece görkemli bir havai fişek gösterisi yapıldı.

Çin’in başkenti Pekin’de geleneksel yılbaşı konserini yaklaşık 6 bin kişinin izlediği bildirildi.

Başkan Bush, 2005'in son gününde yaptığı haftalık radyo konuşmasında, 2006'da kendisi için en büyük önceliğin terörizme karşı savaşı kazanmak ve yeni iş olanakları yaratıp Amerikan ekonomisinin büyümesini sürdürmek olacağını söyledi.

Bush, Irak'ta askeri, siyasi ve ekonomik alanda ilerleme sağlamanın Amerika'nın hayati çıkarları açısından şart olduğunu belirtti.

Bush'un konuşmasına Demokrat Parti adına cevap veren Temsilciler Meclisi Parti Grup lideri Nancy Pelosi, Bush yönetiminin bütçe önceliklerini eleştirdi; tasarruf amacıyla sağlık ve eğitim harcamalarında kesinti yapılmasının yanlış olduğunu söyledi.

Başkan Bush, yeni yıla ailesiyle birlikte Teksas'taki çiftliğinde girdi.

XS
SM
MD
LG