Erişilebilirlik

İsrail Lübnan'da Filistin Hedeflerini Bombaladı


İsrail uçakları Lübnan’da, Filistinli militanlara ait olduğu sanılan bir eğitim kampını bombaladı.

Operasyon dün gece İsrail’in Lübnan sınırındaki yerleşim birimi Kiryat Şemona’ya roket saldırısı düzenlenmesinin ardından yapıldı. Roket saldırısında yalnızca maddi hasar meydana geldiği bildirildi.

İsrail’in, Beyrut’un güneyinde bulunan ve Filistin Halk Kurtuluş Cephesi’ne ait olduğu iddia edilen kampa düzenlediği hava operasyonunda ölen ya da yaralanan olup olmadığı ise bilinmiyor.

Bu arada Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, dün Gazze’de militan liderlerle görüşerek, İsrail’e roket saldırılarına son verilmesini istedi. Mahmud Abbas’ın görüştüğü İslami Cihad üyeleri, İsrail’i ateşkesi ihlal etmekle suçladı ve saldırılarına devam edecekleri işareti verdi.

Filistinli Militanlar Seçim Bürosunu Bastı

Filistinli militanlar Gazze’de iki seçim bürosunu silah zoruyla kapatarak, iktidardaki El Fetih partisinden aday listesini değiştirmesini istedi.

25 Ocak’ta parlamento seçimlerine gidecek Filistin’de, El Fetih’in içindeki muhalif kesim, gelenekçi adayların öne çıkarılmasından memnun değil.

El Fetih’in yan örgütlerinden biri olan El Aksa Şehitleri Tugayları’na bağlı 30 kadar militan, Han Yunus’ta bir seçim bürosunu basarken, Refah’taki bir seçim bürosu da militanların bölgeye gitmesi üzerine boşaltıldı.

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ın son aday listesini bugün açıklaması bekleniyor.

Öte yandan El Fetih içindeki çekişmenin, seçimlerde oyların militan Hamas örgütüne kaymasına yol açabileceğinden kaygı duyuluyor.

XS
SM
MD
LG