Erişilebilirlik

'PKK Terörünü de Görüştük'


Amerika’nın yeni Ankara Büyükelçisi Ross Wilson, bu akşam Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’la görüştü.

Erdoğan’ın Başbakanlıkta kabul ettiği Amerikan büyükelçisi, görüşmeden sonra gazetecilere bilgi verdi. Wilson, görüşmede kendisinin, Türkiye’yle ilişkilere Amerika’da en yüksek düzeyde önem verildiğini söylediğini; Başbakan Erdoğan’ın da iki ülke arasında stratejik ortaklık ilişkisinin önemini vurguladığını bildirdi.

Büyükelçi Wilson, Erdoğan’la, Irak’taki gelişmeler, PKK terörü, ekonomik konular ve Türkiye’deki gelişmeler üzerinde durduklarını belirtti. Amerikalı diplomat, görüşmede Başbakan Erdoğan’a, kendisiyle ve hükümetiyle, iki ülkenin ve halklarının ortak çıkarları bulunan birçok konuda birlikte çalışma arzusunu ilettiğini söyledi.

Gazetecilerin sorularına karşılık Amerikan Büyükelçisi, görüşmede PKK terörü üzerinde genel olarak durduklarını ve bu sorunla kapsamlı bir şekilde başa çıkmak için atılması gereken ve atılmakta olan adımları ele aldıklarını bildirdi.

Büyükelçi Wilson’a sorulan bir soru da Amerikan Büyükelçiliğinden bazı diplomatların, Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Merkezini ziyaret ederek içki yasağı konusunu görüştükleri yolundaki haberlere ilişkindi.

Büyükelçi, bazı diplomatların AKP yöneticilerini ziyaret ederek dış politika ve Türkiye’deki gelişmeler konusunda görüşme yaptıklarını bildirdi. Büyükelçi Wilson, bunun bütün dünyada diplomatların yaptığı normal temaslar gibi olduğunu söyledi.

XS
SM
MD
LG