Erişilebilirlik

Irak'ta Seçim Öncesi Yeni Tedbirler


Irak hükümeti, Perşembe günü yapılması beklenen genel seçimlere ilave tedbir olarak, sokağa çıkma yasağı saatlerinin uzatılacağını ve sınırlarının giriş-çıkışa kapatılacağını duyurdu.

Irak İçişleri Bakanlığı, sokağa çıkma yasağının Salı günü başlayacağını ve Cumartesi günü sona ereceğini bildirdi. Araçla seyahat ise özel izne bağlanacak. Havaalanları da Çarşamba gününden Cuma’ya kadar kapalı tutulacak.

Yeni mecliste dinci Şii partilerden oluşan koalisyonun, en çok sandalyeyi kazanması bekleniyor. Ancak hiçbir partinin, karar almaya yetecek çoğunluğu sağlaması beklenmiyor. Uzmanlar, Şii ve Kürtlerden oluşan koalisyonun hükümeti yönetmeye devam edeceği görüşünde.

Bu arada bugün Bağdat’ın batısında yol kenarına yerleştirilen bir bombanın patlaması sonucu bir Amerikan askerinin öldüğü bildirildi.

Kuzey Irak'ta Amerikan Üniversitesi'nin Temeli Atıldı

Perşembe günü yapılacak seçimlere hazırlanan Irak’ta, bugün inşaatını Türk şirketinin üstlendiği Amerikan Üniversitesi’nin temeli atıldı.

Kürtlerin kontrolündeki Irak’ın kuzey kenti Süleymaniye’de yapılacak üniversitenin temel atma törenini izleyen Fransız Haber Ajansı AFP’nin foto muhabiri Mustafa Özer, izlenimlerini ve seçim atmosferine ilişkin gözlemlerini radyomuza anlattı.

Özer’le Fuat Kozluklu konuştu. Söyleşiye yukarıdaki Real Audio bağlantısından ulaşabilirsiniz.

Türkiye'den Uçak Seferleri Başladı

Bu arada Fly Air adlı özel Türk havayolu şirketi İstanbul-Erbil-Süleymaniye arasında karşılıklı uçak seferlerine başladı.

Fly Air yetkilileri, kuruluşlarının Türkiye’den Erbil’e sefer düzenleyen ilk Türk bayraklı havayolu şirketi olduğunu söyledi.

XS
SM
MD
LG