Erişilebilirlik

Türkiye Uluslararası Model BM Konferansı


Birleşmiş Milletler Örgütü’nün gözetimi altında düzenlenen “Türkiye Uluslararası Model Birleşmiş Milletler Konferansı” bu yıl yaklaşık 400 öğrencinin katılımıyla İstanbul’da Üsküdar Amerikan Lisesi’nde yapılıyor.

Yurt dışından 80, Türkiye’den ise 320 dolayında öğrencinin katıldığı konferans öğrencilerin dünyaya bakış açılarını geliştirmek ve demokrasi anlayışını pekiştirmek amacıyla düzenleniyor.

Katılımcılar, kurallar gereği, kendi ülkelerini temsil edemediklerinden, temsil ettikleri ülkelerin politikalarını öğrenerek uluslararası ilişkilerde tarafsız bir anlayış geliştirmek zorundalar.

Öğrencilerden oluşan komiteler Kıbrıs, Irak ve Afganistan’ın yeniden yapılanması, İsrail ile Filistin arasındaki sorun, nükleer silahlar, uzayda silahlanma, Ortadoğu’daki çatışmalar ve göçmen hakları gibi konuları tartışıp kararlar çıkarıyorlar.

Konferansın Genel Kurul Başkanlığını yapan lise öğrencisi Pınar Görgülü, Fuat Kozluklu’nun sorularını yanıtladı. Söyleşiye yukarıdaki Real Audio bağlantısından ulaşabilirsiniz.

XS
SM
MD
LG