Erişilebilirlik

ABD'nin Ankara Büyükelçisi Türkiye'de


Beş buçuk aydır boş olan Amerika’nın Ankara büyükelçiliği koltuğu bugün doldu. Amerika’nın yeni büyükelçisi Ross Wilson bugün Ankara’ya geldi. Yeni Büyükelçi Wilson Ankara’ya gelişinde Esenboğa havaalanında basın mensuplarını Türkçe selamladı.

Bu görev için çok beklediğini söyleyerek sözlerine devam eden Büyükelçi Wilson, “Türkiye de yeni bir Amerika büyükelçisi için bir süre bekledi” dedi.

Göreve başlaması için Cumhurbaşkanı Sezer’e sunması gereken güven mektubunu vermek için sabırsızlandığını ifade eden Amerika’nın yeni Ankara büyükelçisi, Başbakan Erdoğan, Dışişleri Bakanı Gül ve hükümet yetkilileriyle de görüşeceğini söyledi.

“Türkiye’yi keşfetmek ve bu güzel ülkenin insanlarını tanımak için sabırsızlanıyorum” diyen Wilson, Türk halkı ve liderleriyle çalışarak Türkiye-Amerika ilişkilerini daha da ilerletmek ve iki ülkenin ortak çıkarları doğrultusunda işbirliğini geliştirmek istediğini ifade etti.

Eric Edelman’ın istifasının ardından boşalan büyükelçilik koltuğuna Temmuz ayı başından beri maslahatgüzarı Nancy Mceldowney vekalet ediyordu.

Yeni Büyükelçi Ross Wilson daha önce Bakü Büyükelçisi olarak görev yapmış, ardından merkeze alınmıştı. Büyükelçi iyi derecede Rusça ve Çekçe biliyor. Wilson son olarak Dışişleri Bakan Yardımcısı Robert Zoellick’in yönetici asistanı ve personel şefi olarak çalıştı. Ross Wilson yine bir Dışişleri Bakanlığı mensubu olan Margo Squire ile evli ve çiftin iki oğlu var.

Yeni büyükelçinin göreve başlaması için Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’e sunması gereken güven mektubunu önümüzdeki hafta vermesi ve göreve resmen başlaması bekleniyor.

XS
SM
MD
LG