Erişilebilirlik

Peres: Şaron'u Destekliyorum


Eski İsrailli politikacı ve İşçi Partisi’nin eski lideri Şimon Peres, partisinden ayrılarak, siyasi rakibi muhafazakar lider Ariel Şaron’u, seçimde desteklediğini açıkladı.

Tel Aviv’de kararını basın toplantısıyla açıklayan Peres, Şaron’un Filistinlilerle barış sürecini ilerletecek kişi olduğu için desteklediğini söyledi. Peres partisinin liderliğini Amir Peretz karşısında kaybetmişti. Peretz, Şaron’un partisi Likud’la yaptığı koalisyonu bozarak ülkeyi erken seçime götüren süreci başlatmıştı.

Bu arada, İsrail’de yapılan yeni bir kamuoyu yoklaması, iktidardaki Likud Partisinin Mart ayında yapılacak Parlamento seçimlerinde ağır bir yenilgiye uğrayacağını gösteriyor. Likud’un Parlamentoda sadece 10 sandalye kazanması bekleniyor.

Ankete göre, Başbakan Ariel Şaron’un yeni Kadima Partisinin 34; İşçi Partisinin ise 27 milletvekili çıkaracağı tahmin ediliyor. Ariel Şaron, geçen hafta, sağcı milletvekillerinin Gazze’den çekilme planına muhalefet etmesi üzerine Likud Partisinden ayrılmıştı. Peres ise çekilme planını destekliyor.

XS
SM
MD
LG