Erişilebilirlik

FIFA Özür Diledi


Uluslararası Futbol Federasyonu FIFA, 2006 Dünya Futbol Almanağı'nda Kürtçeyi, Türkiye'nin resmi dillerinden biri olarak göstermekle yanlışlık yaptığını ve bu hatanın gelecek baskıda düzeltileceğini bildirdi.

Türkiye Futbol Federasyonu, Uluslararası Futbol Federasyonu FİFA’ya gönderdiği bir mektupla, 2006 Dünya Futbol Almanağı’nda Kürtçe’yi Türkiye’de resmi dil olarak gösteren ibarenin kaldırılmasını istedi.

Federasyondan yapılan açıklamada, ibarenin değiştirilmesinin Türkiye’nin mili bütünlüğü açısından hayati önem taşıdığı vurgulandı. Federasyonun açıklamasında Türkiye’nin tek resmi dilinin Türkçe olduğu hatırlatıldı.

Dünyadaki futbol federasyonlarına ve kurumlarına gönderilen almanak, üye ülkelerle ilgili kısa bilgiler içeriyor.

FIFA Genel Sekreteri Urs Linsi, Türk yetkililerden özür diledi ve söz konusu yanlışlığın, almanağın bundan sonraki baskılarında düzeltileceğini belirtti.

Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Ali Şahin de, FIFA’nın resmi dil konusundaki yanlış nedeniyle özür dilediğini bildirdi ve “yanlışın bir an önce düzeltilmesini bekliyoruz'' dedi.

Ellerinde, bunun bir kasıt sonucu yapıldığını belgeleyen bir bilginin bulunmadığını anlatan Şahin, ancak bu doğrultuda bir inceleme yaptıklarını da söyledi.

XS
SM
MD
LG