Erişilebilirlik

'Üst Kimliğimiz Türkiye Vatandaşlığı'


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Şemdinli’deki bombalı saldırıyla ilgili olarak soruşturma açılacağını söyledi.

Beklenmedik bir şekilde gittiği Şemdinli’de halka hitap eden Başbakan, vatandaşların "puslu havaya" aldanmamaları gerektiğini söyledi; "Dünyada teröre bu kadar ağır bedel ödemiş bir ülke yok. Etnik ve dinsel milliyetçilik olmayacak. Dengesizlikleri gidermek gayesindeyiz," dedi.

Tüm azınlıklara saygı duyduğunu belirten Başbakan: “Hepimizin bir üst kimliği var. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyız. Bundan da kimse rahatsız olmayacak,'' şeklinde konuştu.

Başbakan, daha sonra, İçişleri Bakanı Abdulkadir Aksu, Adalet Bakanı Cemil Çiçek ve beraberindeki milletvekilleriyle Hakkari'ye gitti.

Başbakan Erdoğan, Hakkari’deki konuşmasındaki son günlerde meydana gelen olaylara değindi; kin ve nefret döneminin kapatılması çağrısında bulundu. Başbakan “Çünkü biz bunlardan çok çektik, çok bıktık, artık halkımızı bunlarla yoranlara da yormak isteyenlere de müsaade etmeyeceğiz” şeklinde konuştu.

Başbakan’ın Hakkari ziyaretini değerlendiren Hürriyet gazetesi yazarı Cüneyt Ülsever, Ankara muhabirimiz Aslı Aral’ın sorularını yanıtladı.

Söyleşiyi yukarıdaki linke tıklayarak dinleyebilirsiniz.



XS
SM
MD
LG