Erişilebilirlik

Mısır'da Seçimlerin İkinci turu Yapıldı


Mısır'da bugün yapılan milletvekili seçimlerinin ikinci turunda sandık başında çıkan kavgalarda çok sayıda seçmen ve seçim görevlisi yaralandı. Bağımsız bir milletvekili adayının şoförü de öldürüldü.

Geçen hafta yapılan seçimlerde oy oranını artıran muhalefetteki Müslüman Kardeşler, güvenlik güçlerinin seçmenleri taciz ettiğini; cop ve bıçak taşıyan milis grupları gözettiğini bildirdi.

Müslüman Kardeşler, bugünkü olaylar sırasında dokuz ilde en az 350 seçim görevlisi ile seçmenin tutuklandığını duyurdu. Örgütün sözcüsü İskenderiye'de bir grubun da sopalar, demir çubuklar ve kılıçlarla Müslüman Kardeşler yanlılarına saldırdığını belirtti.

Mısır hükümeti bazı kişilerin tutuklandığını doğruladı, ancak sandık başlarındaki olaylardan Müslüman Kardeşler örgütünü sorumlu tuttu. İçişleri Bakanlığı, polisin silahlı milisleri gözettiği yolundaki iddiaları da yalanladı.

Seçimlerin ikinci turunda Nil Deltası ile ülkenin kuzey ve orta bölgelerindeki 72 seçim çevresinde 17 bini aşkın aday yarışıyor. Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek'in iktidardaki Ulusal Demokratik Partisi, 9 Kasım’daki ilk turda 454 üyeli parlamentoda 112 sandalye kazanmıştı. Müslüman Kardeşler ise parlamentodaki üye sayısını ikiye katlayarak 34 sandalye aldı. Seçimlerin üçüncü ve son turu 1 Aralık'ta yapılacak.
XS
SM
MD
LG