Erişilebilirlik

Irak'ta Direnişçi Mevzileri Bombalandı


Amerikan Hava Kuvvetleri tarafından Irak’ın Suriye’yle sınırı yakınında Fırat behri vadisine düzenlenen operasyonda 37 direnişçi öldürüldü. Amerikan ordu yetkilileri, koalisyon güçlerinin operasyonunda Suriye sınırındaki Ubeydi adlı küçük yerleşim bölgesinde beş hedefin vurulduğunu bildirdi.Operasyonda 25 direnişçinin de yakalandığını belirtildi.

Amerika ve Irak birlikleri, gelecek ay yapılacak meclis seçimleri öncesinde, direnişçileri engellemek amacıyla Fırat nehri boyunda operasyonlar düzenliyor. Sünni yetkililer ise, seçimlere katılımı etkileyebileceği gerekçesiyle, Sünnilerin çoğunlukta olduğu bölgelerdeki askeri operasyonlara son verilmesi çağrısında bulundu.

Bağdat’ın merkezinde de bu sabah Yeşil Bölge’ye giriş noktalarından birinin yakınında patlama meydana geldi. İçi patlayıcı dolu bir araçla yapılan saldırıda Güney Afrikalı iki güvenlik görevlisi öldü, üç kişi de yaralandı.

Yeşil Bölge, Irak hükümeti binalarının yanı sıra, Amerika önderliğindeki koalisyon güçlerinin karargahını da barındırıyor.

Irak'ın batısındaki Ramadi'de de, yola yerleştirilen bir bombanın Amerikan askeri konvoyunun geçişinden çok kısa süre sonra iki yolcu otobüsünün yakınında patlaması sonucu beş kişi öldü, en az 20 kişi de yaralandı.

XS
SM
MD
LG