Erişilebilirlik

Irak'ta Kanlı Günün Bilançosu Ağır


Irak polisi, başkent Bağdat'ta, bir lokantayı hedef alan bombalı intihar saldırısında en az 33 kişinin öldüğünü bildirdi.

Iraklı polislerin sık sık gittiği bilinen lokantadaki saldırıda çok sayıda kişinin de yaralandığı belirtildi. Ölü sayısının artmasından endişe ediliyor.

Irak'ta faaliyet gösteren El Kaide örgütünün sorumlusu Ebu Musab Zerkavi İnternet üzerinden yayınladığı mesajla sorumluluğu üstlendi.

Aynı gün içinde Tikrit'te bir askerlik şubesi önünde düzenlenen intihar saldırısında 7 kişi öldü.

Ülkenin güneyindeki Cassan'da ise 27 kişinin cesedi bulundu. Bu kişilerin "idam edilerek" öldürüldüğü açıklandı.

Bu arada Amerikan ordusundan yapılan açıklamada, koalisyon güçlerinin, Ramadi kentinde yola yerleştirilen iki büyük patlayıcıyı etkisiz hale getirdiği bildirildi.

Bölgedeki bir diğer gelişme ise Irak'ın devrik lideri Saddam Hüseyin ve rejimin diğer üst düzey yöneticilerinin yargılandığı davada, savunma avukatlarının mahkemeyi boykot edeceklerini açıklaması oldu. Savunma heyetinin başkanı Halil Duleymi, can güvenliklerinden endişe duyduklarını, uluslararası güvence istediklerini söyledi.

Saddam Hüseyin'in yargılandığı davada, savunma ekibinde yer alan avukatlardan ikisi otomobili başında pusuya düşürülmüş, avukatlardan birisi ölürken, diğeri ağır yaralanmıştı. Geçen ay da sanıklardan birisinin avukatı olan Sadun el-Cenabi, Bağdat'ta bürosundan silahlı kişilerce kaçırılarak öldürülmüştü.

XS
SM
MD
LG