Erişilebilirlik

İran'ın Nükleer Programında Yeni Aşama


İran’ın uranyum zenginleştirme çalışmalarına yeniden başlamaya hazırlandığı bildiriliyor.

Viyana’daki Uluslararası Atom Enerjisi Dairesinden bir yetkili, Reuters haber ajansına, İran’ın İsfahan’daki nükleer santralde, zenginleştirilmek üzere yeni uranyum depoladığını açıkladı.

Daire, İran’dan nükleer faaliyetlerini tümüyle durdurmasını ve tesislerini uluslararası denetçilere açmasını istiyor, aksi halde Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’ne havale etmekle tehdit ediyor.

'Muhafazakar Yönetim Büyükelçileri Değiştiriyor'

İran, yabancı başkent ve uluslararası örgütlerde görevlendirdiği 40 büyükelçisini değiştirme kararı aldı.

Karar, İran’daki yeni muhafazakar yönetimin dış temsilciliklerine müdahalesi olarak değerlendirilirken, yeni Dışişleri Bakanı Manuşehr Muttaki, büyükelçilerin bazılarının erken emekli olmak istediklerini açıkladı.

İran’daki yönetim tarafından atanan büyükelçiler arasında, bu ülkenin nükleer programlarıyla ilgili aylardır devam eden görüşmelere katılan Londra, Paris ve Berlin büyükelçileri de bulunuyor.

Bu arada İngiltere Başbakanı Tony Blair, İran’ın özellikle Ortadoğu ve dünyanın diğer bölgelerinde teröre verdiği desteği, uluslararası toplumun asla kabul etmeyeceğini ancak askeri bir önlem düşünülmediğini söyledi.

XS
SM
MD
LG