Erişilebilirlik

Bush Barzani'yle Görüştü


Başkan Bush, Amerika’nın, Irak’ın demokratik geleceği için oy kullanan ve anayasayı destekleyenlerin yanında olacağını söyledi.

Başkan, dün Oval Ofisi’nde Irak’ın Kürt bölgesinin lideri Mesud Barzani’yi kabul etti. Barzani, Irak savaşında gösterdiği liderlikten ötürü Başkan Bush’a teşekkür etti. Başkan Bush, Saddam Hüseyin’e karşı duruşundaki cesareti ve anayasayı desteklemesinden ötürü Mesud Barzani’yi kutladı.

“Irak Kürt bölgesinin lideri, anayasa konusunda son derece yardımcı oldu. Kendisine, Amerika’nın, Irak’ta özgür ve demokratik bir düzeni destekleyenlerin yanında olacağı konusunda güvence verdim. Barzani, Irak’ın geleceği konusunda son derece net bir fikre sahip.”

Başkan Bush, bu fikrin farklı din ve etnik geçmişe sahip Iraklıların barış içinde yaşaması olduğunu vurguladı. Bush, Barzani’nin üzerindeki giysilerden söz ederek, Irak’ta birçok şeyin ne kadar değiştiğini belirtti. Barzani, Başkanı ziyareti sırasında geleneksel Kürt renk ve folklorünü yansıtan bir kıyafeti tercih etti. Başkan Bush, Kürt Bölge Hükümeti’nin başkanının böyle bir kıyafeti daha önce giymiş olsa, öldürülmüş olacağını, ancak Saddam Hüseyin’in devrilmesinden sonra bugün, durumun değiştiğini kaydetti.

Irak’ta ölen Amerikan askerlerinin sayısı dün ikibine ulaşırken, Mesud Barzani, Amerika’nın yaptığı fedakarlıktan ötürü teşekkür etti. Çevirmen aracılığıyla Barzani şöyle konuştu:

“Çocuklarını, eşlerini kaybeden asker ailelerinin acısını paylaşıyor ve baş sağlığı diliyoruz. O cesur askerler, başka bir halkı özgürlüğüne kavuşturmak için can verdiler.”

Mesud Barzani teröristlerin Irak’ta durdurulmamaları halinde, başka bir yerde saldırı düzenleyeceğini iddia etti. Barzani, Amerika’nın desteğinin sürmesi halinde, Irak’ın bir başarı örneği olacağını savundu.

XS
SM
MD
LG