Erişilebilirlik

Emir Musa'dan Irak'ın Kürt Bölgesine Ziyaret


Saddam Hüseyin’in 2003 yılında devrilmesinden bu yana Irak’a ilk kez giden Arap Birliği Başkanı Emir Musa, Irak’taki özerk Kürt bölgesini ziyaret etti.

Emir Musa, ziyaret sırasında Arap dünyasının Irak’taki Kürtlerle güçlü bağları olduğuna dikkat çekti. Kürt Parlamentosu’na seslenen Musa, Kürtlerin gerek Irak, gerekse tüm Ortadoğu için önemli olduğunu belirtti.

Öte yandan Irak’ın çeşitli bölgelerinde direnişçilerin düzenlediği saldırılarda en az 11 kişi hayatını kaybetti.

Tikrit’te yol kenarına yerleştirilen bombanın patlaması sonucu bir polis ve dört çocuğu yaşamını yitirdi. Tikrit’teki bir başka saldırıda ise 5 Amerikan askeri yaralandı. Bakuba’da ise bir polis, yoldan geçen saldırganların ateş açması sonucu öldü.

Bu arada Amerikan ordusundan yapılan açıklamada, El Kaide örgütüne mensup olduğu sanılan iki kişinin öldürüldüğü, Musul ve Ramadi’de düzenlenen baskınlarda ise iki kişinin tutuklandığı bildirildi.

Bu saldırılar, Irak Bağımsız Seçim Komisyonu’nun, anayasa referandumuna hile karıştırıldığına dair herhangi bir delile rastlanmadığını açıklamasından kısa süre sonra düzenlendi. Referandumun resmi sonuçları ise henüz açıklanmadı.
XS
SM
MD
LG