Erişilebilirlik

Filistinli Militanlar Üç İsrailliyi Öldürdü


Kudüs yakınında bulunan Gush Etzion bölgesinde hareket halindeki bir araçtan ateş açan Filistinli bir grup üç İsrailliyi öldürdü üçünü de ağır yaraladı.

Kudüs ile Beytüllahim arasında bulunan bölgede meydana gelen olayda bir grup silahlı Filistinli yol kenarında otostop yapan İsraillilere ateş açtı. Ateş sonucu 3 İsrailli Yahudi hayatını kaybetti. Üç tanesi de yaralandı.Ölenlerin kimlikleri henüz açıklanmadı.

Olayın sorumluluğunu Filistin yönetimi lideri Mahmud Abbas'ın başında bulunduğu El Fetih grubunun silahlı kanadı El Aksa Şehitleri tugayı üstlendi. İsrail bu ay başından beri yahudiler için kutsal bir dizi dini bayramı kutluyor.

Bu nedenle ülke çapında güvenlik düzeyi arttırıldı ancak Gazze'den çekilme sonrasında İsrail Batı Şeria ve Kudüs arasındaki askeri kontrol noktalarını azaltmıştı. Olayda yaralanan İsrailliler hastaneye kaldırılırken yetkililer ölenlerin asker mi yoksa siviller mi olduğuna dair net bir açıklama yapmadı.

Filistinli saldırganların Beytüllahim'e kaçmış olabikleceğine dair haberler var. Öte yandan yine Betı Şeria'da Cenin yakınında İsrail askerleri İslami Cihad liderlerinden Ebu Ganim'i öldürdü.

İsrail ordusundan yapılan açıklamaya göre Ebu Ganim askerlere ateş açtı ve çıkan çatışmada başından vurularak öldürüldü. Ordu açıklamasında Ebu Ganim'in seyir halindeki bir araçtan ateş açtığını ardından da dur ihtarına uymayıp askerlerce ablukaya alındığını ve bu esnada çıkan çatışmada öldüğünü duyurdu.

Ebu Ganim İsrail'in Gazze'den çekilmesinden bu yana öldürülen ikinci İslami Cihad lideri.

XS
SM
MD
LG