Erişilebilirlik

'Teröristler İslam İmparatorluğu Kurmaya Çalışıyor'


Başkan Bush, Irak savaşının terör eylemlerinin artmasına yol açtığı yönündeki suçlamaları reddetti.

Başkan, Washington’da yaptığı konuşmada, teröristlerin bir İslam imparatorluğu kurmaya çalıştıklarını söyledi.

Başkan, Irak’taki durumun zor olduğunu belirtti ancak Amerika’nın terörizme karşı açtığı savaşı zaferle bitirmesinin şart olduğunu vurguladı.

Irak’taki sorunlar Amerikan kamuoyunda Başkan Bush’a desteğin hergün azalmasına sebep oluyor.

'İslam İmparatorluğu'

Başkan Bush, Ulusal Demokrasi Vakfı adlı kurumda yaptığı konuşmada, teröristlerin radikal bir İslam imparatorluğu kurmaya çalıştıklarını söyledi. Amerika’nın terörizme karşı açtığı savaşı zaferle bitirmesinin şart olduğunu vurgulayan Bush, bunun kolay olmayacağını, özveri gerekeceğini vurguladı.

Bazı çevreler Irak savaşının terör eylemlerinin artmasına sebep olduğunu, ülkenin terörist eğitim merkezi haline geldiğini ve binlerce sivilin boş yere öldüğünü ileri sürüyor. Konuşmasında bu konuya da değinen Başkan suçlamaları reddetti. Başkan Bush bazı kişilerin kötümser ve karanlık bir tablo çizmeye çalıştıklarını ancak bununu yanlış olduğunu söyledi. Yenilgiyi kabul etmenin yenilmek anlamına geleceğini belirten Bush devamla şöyle dedi:

"Rastgele yapılan her saldırı, ölen her çocuğun cenazesi, kendilerine direnişçi diyen kişilerin aslında kahraman ya da vatansever değil terörist olduğu kanıtlamaktadır. Bu katillerin sorunu bizimle değil esasında Irak halkıyladır."

Bush, Washington’da yaptığı konuşmada, teröristlerin geçmişte dünyaya kan kusturan diktatörlerden farklı olmadığını söyledi, eylemlerini Nazi vahşeti, Stalin döneminde Rusya’daki toplu katliamlar, Kamboçya’da Kızım Kmerlerin soykırım girişimi ve Çin’de Mao’nun Kültürel Devrimine benzetti.

Bugünkü teröristlerin sadece sivillere saldıran korkaklar olduğunu belirten Başkan, bu kişilerin bununla yetinmeyeceklerini, gerçek amaçlarının halkı korkuyla sindirerek yönetimi ele geçirmek olduğunu bildirdi.

Başkan çoluk-çocuk, yaşlı-genç ayırımı yapmadan cinayet işleyen bu kişilerin büyük planları olduğunu söyledi ve “Vicdanı olmayan canilerden herşey beklenir. Bu kişilere dur dememiz şarttır ” dedi.

Başkan, 2001 yılındaki saldırılardan bu yana, el Kaide’nin üçü Amerika’da olmak üzere 10 kez büyük çaplı terör eylemine girişmeye çalıştığını ancak hepsinin güvenlik birimleri tarafından önlendiğini ileri sürdü.

Bush yönetimi, Irak politikasından ötürü giderek daha fazla eleştirilere hedef oluyor. Basın yayın organlarında bası üst düzey yetkililerin savaşın çok kısa süreceğini, Iraklıların Amerikan askerlerini “kurtarıcı” olarak karşılayacaklarını söyledikleri hatırlatılıyor ve yönetim Irak’taki mevcut sorunları öngörememekle suçlanıyor.

XS
SM
MD
LG