Erişilebilirlik

İran Amerika'yı Tehdit Etti


İran’ın nükleer programıyla ilgili görüşmelerde Tahran’ı temsil eden Ali Larijani,Washington daha fazla baskı uygularsa Amerika’nın çıkarlarına zarar vermek için ellerinden geleni yapma tehdidinde bulundu.

İran’da yayımlanan “Siyaset-i Ruz” gazetesinin haberine göre, İran Ulusal Güvenlik Konseyi’nin başkanlığını da yapan Larijani, Amerika’nın ya Tahran’a karşı saldırgan politikalarına son vermesi veya bunun sonuçlarına katlanması gerektiğini söyledi.

Amerika ve Avrupa Birliği, İran’ı silah yapmak amacıyla nükleer yakıt üretmekle suçluyor. İran hükümeti ise nükleer programının sadece elektrik üretme amacı güttüğünü savunuyor.

Birleşmiş Milletler Uluslararası Atom Enerji Dairesi geçen ay, Nükleer Silahsızlanma Anlaşmasını çiğnediği gerekçesiyle İran’ın ileri bir tarihte, Güvenlik Konseyi’ne rapor edilmesi yönünde karar almıştı.

Buarada Washington, İran’da nükleer projeleri bulunan ülkelere çağrı yaparak, bu işten vazgeçmelerini istedi. Açıklamada ülke adı verilmemekle birlikte Rusya’nın İran’daki nükleer enerji reaktörü inşa projesi kastedildi.

XS
SM
MD
LG