Erişilebilirlik

ABD Stratejik Petrol Rezervleri Kullanılabilir


Başkan Bush, Meksika Körfezi'nde etkili olan Katrina ve Rita kasırgaları yüzünden baş gösteren benzin sevkıyatı sıkıntısı nedeniyle Amerika’nın petrol rafineri kapasitesinin arttırılması gerektiğini söyledi.

Başkan Bush, ortaya çıkan yakıt ihtiyacını karşılamak için Ulusal Stratejik Petrol Rezervlerini kullanmaya hazır olduğunu belirtti.

Bush, halkı elektrik kullanımlarında daha dikkatli olmaya çağırırken, arabayla yapacakları çok gerekli olmayan seyahatleri iptal etmelerini istedi.

Başkan, birçok petrol boru hattının ve rafinerinin tam kapasite çalıştırılmasına gelecek hafta başlanabileceğini de bildirdi. Ancak yetkililer, bazı eyaletlerde kasırgaların, petrol tesislerinde yol açtığı hasarın henüz tam olarak tespit edilemediğine dikkati çekiyorlar.

Öte yandan Amerika’nın petrol rafinerisi kapasitesinin yüzde 23’ünün bulunduğu Teksas ve Louisiana eyaletlerindeki rafinerilerde Rita kasırgasının verdiği zararın ilk belirlemelere göre asgari olduğu bildiriliyor.

Hızı hafta sonunda saatte 200 kilometreyi bulmasına rağmen “Rita” fırtınasının korkulandan daha az tahribata yol açmasının ardından petrol fiyatları varil başına 64 dolar’ın altına indi.

XS
SM
MD
LG