Erişilebilirlik

Bağdat'ta İntihar Saldırısı


Irak’ın başkenti Bağdat’ta düzenlenen intihar saldırısında en az dokuz kişi öldü.

Güvenlik güçlerini taşıyan bir konvoyu hedef alan bombalı saldırıda ölenlerin çoğu, terörle mücadele ekibinde görevliydi.

Bombalı araçla düzenlenen saldırıda en az 10 da yaralı bulunuyor.

Başkentte dün gece boyunca Amerikan askerleri, Şii lider Mukteda El Sadr’a bağlı birliklerle çatıştı.

Koalisyon güçleri, en az sekiz militanın öldürüldüğünü, beşinin de yaralandığını açıkladı.

Bu arada başkentte, zırhlı araçlara saldıran silahlı kişiler, iki güvenlik görevlisini öldürdü ve araçtaki 850 bin doları alarak kaçtı.

Hilla’da ise bisikletine bomba bağlayan bir intihar eylemcisinin saldırısında bir sivil öldü, 12’ye yakın sivil de yaralandı.

Blair: 'Irak İhtiyaç Duyduğu Sürece Askerlerimiz Kalacak'

İngiltere Başbakanı Tony Blair, İngiliz askerlerinin, Irak hükümeti ihtiyaç duyduğu sürece bu ülkede kalacağını açıkladı.

BBC’ye açıklama yapan İngiltere Başbakanı, Irak’taki direnişin şiddetinin kendisini şaşırttığını söylemekle birlikte, İngiliz askerlerinin görev tamamlanıncaya kadar bu ülkede kalacağını belirtti.

Bu arada İngiliz askerlerinin Irak’tan çekilmesi çağrısında bulunan binlerce savaş karşıtı dün Londra sokaklarında gösteri düzenledi.

İngiltere, çoğunluğu Irak’ın güneyinde olmak üzere bu ülkede 8 bin 500 asker bulunduruyor. Askerlerin Irak’ta kalması konusu, iktidardaki İşçi Partisi içinde bölünmeye yol açtı. İşçi Partisi’nin bugün başlayan yıllık kongresinde bu konunun gündeme gelmesi bekleniyor.

XS
SM
MD
LG