Erişilebilirlik

Irak'ta Gün Boyu Bombalı Saldırılar


Bağdat ve çevresinde bugün girişilen saldırılarda en az 22 kişi öldü. Böylece son üç gün içinde Bağdat’ta ölenlerin sayısı 200’ü geçti.

Kuzeydeki Tuz Hurmatu kasabasında ise bir intihar eylemcisinin bomba yüklü araçla bir Şii camisi önünde giriştiği saldırıda 10 kişi öldü, en az 20 kişi de yaralandı. Aynı yerde ikinci bir saldırıya hazırlanan Suudi Arabistan vatandaşı bir kişinin üzerindeki bombaları patlatamadan yakalandığı açıklandı.

Bağdat'ta, bugünkü bombalı ve silahlı saldırılar sonunda ölenler arasında, bir Şii imam ve bir belediye başkanı da bulunuyor.

Bu arada Amerikan askeri yetkilileri, batıda, Suriye sınırı yakınındaki Karabila ve Hadisa kentlerinde teröristler tarafından kullanıldığı sanılan binaların bombalandığını açıkladı. Operasyonda binaların imha edildiği, dokuz militanın öldürüldüğü bildirildi.

Bu arada El Kaide’nin Irak biriminin lideri olarak bilenen Ebu Musab el Zerkavi’nin Şiileri hedef alan top yekun savaş tehdidi, Sünnilerin önde gelen örgütü Ulema Şurası tarafından kınandı.

XS
SM
MD
LG