Erişilebilirlik

Bush Yeni Yardım Planlarını Açıklayacak


Başkan Bush, Katrina kasırgasının zarar verdiği güney kıyılarını bugün tekrar ziyaret edecek. Başkan felaket bölgesinden, ulusa sesleşin konuşması da yapacak.

Beyaz Saray’dan yapılan açıklamaya göre, Bush’un konuşmasında felaketzedelere yardımlarla ilgili yeni planlardan söz etmesi bekleniyor. Başkan’ın ayrıca bölge halkıyla eğitim, iskan, iş ve sağlık hizmetleri konularında görüşmelerde bulunacağı bildirildi.

Konuşmasını New Orleans’da yapacak olan Başkan Bush’un önce, kasırganın etkilediği bir diğer bölge olan Mississippi eyaletini ziyaret edeceği de belirtildi.

Bush yönetimi, felaket sonrası kurtarma ve yardım çalışmalarının aksamasından dolayı yoğun eleştirilere hedef oluyordu. Eleştirileri yönelten bazı kesimler, yardım faaliyetlerindeki yavaşlığı, felakete maruz kalan bölgelerde siyah ve yoksul insanların kalmasına bağlıyor ve ayrımcılığa maruz kaldıklarını iddia ediyor.

Son kamuoyu yoklamaları da Amerikalıların yüzde 42’sinin Başkan’ın görevini doğru yapmadığı görüşünde olduğunu ortaya koydu. Yapılan 3 ayrı ankete göre, halkın büyük bölümü, Bush’un Katrina Kasırgası, Irak ve ekonomi konularındaki tutumunu beğenmiyor.

Bu arada New Orleans Belediye Başkanı Ray Nagin, kentten ayrılanların bir kısmının gelecek hafta içinde evlerine dönebileceklerini söyledi.

Öte yandan Amerika’nın güneydoğu kıyılarına doğru ilerleyen Ofelya Kasırgası, Kuzey Carolina eyaleti üzerinde şiddetli rüzgarlara yol açıyor.

Kasırganın rüzgar hızı zaman zaman saatte 130 kilometreyi bulurken, Kuzey Carolina’nın kıyı kesimlerinde halk tahliye edildi, okullar, limanlar, işyerleri kapatılırken, deniz seferleri iptal edildi.
XS
SM
MD
LG