Erişilebilirlik

'Bizim İçin PKK ve El Kaide Farklı Değil'


Amerika'nın Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Nancy McEldowney, kendileri için Usame Bin Ladin ile Abdullah Öcalan arasında bir fark olmadığını söyledi.

Amerika'nın hedef olduğu 11 Eylül 2001 terör saldırılarının dördüncü yıldönümü nedeniyle Ankara Keçiören'deki Şehitler Anıtı'na çelenk koyan Mc Eldowney, dünyanın hiçbir bölgesinde teröristlere saklanma imkanı tanımayacaklarını ifade etti.

Tören sırasında açıklama yapan McEldowney'den PKK konusunda çarpıcı mesajlar geldi. McEldowney, kendileri için PKK ile El Kaide arasında fakrk olmadığını söyledi. McEldowney, konuşmasında Türk halkının uzun zamandır bir cinayet şebekesinin terörüne maruz kaldığını, buna rağmen demokratik cumhuriyeti koruduğunu söyledi.

McEldowney, ister Usame Bin Ladin, ister Abdullah Öcalan, ister Zerkavi isterse de Karayılan olsun, Amerikan ve Türk halkının teröristlere karşı ortak mücadelesinin devam edeceğini belirtti.

Amerikalı diplomat, "Amerikalı kardeşleriniz PKK'nın lanetlenmesinde, aynı El Kaide için olduğu gibi Türkiye'nin yanındadır. Türkiye ve ABD'nin erişemeyeceği güvenli bölge veya saklanma yeri yoktur. Birlikte töreristleri avlayıp yokedeceğiz" diye konuştu.

Türkiye'nin, terörle mücadele konusunda Amerika Birleşik Devletleri'nden en önemli beklentisi PKK konusunda somut adım atılması. Bu beklenti hemen her toplantıda açık açık dile getiriliyor.

ABD'nin Ankara'daki Büyükelçi Vekili olan diplomat Nancy Mc Eldowney, 8 Ağustos'ta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı görüşmenin ardından bir açıklama yapmış, ''PKK konusunda somut adım atmaya kararlıyız'' demişti. Mc Eldowney, PKK'ya Avrupa'dan ya da başka ülkelerden yapılan finansal desteği de durdurmak için çalışmalara hız verdiklerini açıklamış, Iraklı yetkililerle Kuzey Irak'tan PKK saldırılarının sona erdirilmesi için görüşeceklerini belirtmişti.

"Terörizme yönelik çifte standart olmaz" diyen Amerikalı diplomat, "teröristlerin bizi bölmesine izin vermeyeceğiz. Bunun için de birlikte çalışacağız. Özgür ve birleşik Irak'ta teröre yer yok" diye konuşmuştu.

XS
SM
MD
LG