Erişilebilirlik

ABD 11 Eylül'ü Andı


Amerika'da bugün 11 Eylül 2001 terör saldırılarının dördüncü yıldönümü dolayısıyla anma törenleri yapıldı.

New York'ta, teröristlerin kaçırdığı jet yolcu uçaklarından ikisinin çarparak yıktığı Dünya Ticaret Merkezi İkiz Kuleleri'nden geride kalan boş alanda bir dakikalık saygı duruşu yapıldı ve hayatlarını kaybedenlerin adları, aile üyeleri ve yakınları tarafından okundu. Tören ilk uçağın, kulelere çarptığı saat olan 8:46'da başladı.

Başkan Bush, Washington'da Beyaz Saray'da yapılan bir dakikalık saygı duruşundan sonra kilisede anma törenine katıldı. Bush ve eşi Laura Bush'a, bir dakikalık saygı duruşunda Başkan Yardımcısı Dick Cheney ve eşi Lynn Cheney ile Beyaz Saray personeli katıldı.

Yine Washington'da, kaçırılan bir yolcu uçağıyla girişilen saldırıya hedef olan Savunma Bakanlığı (Pentagon) binasından, kentin merkezindeki Ulusal Park'a yapılan yürüyüşe binlerce kişi katılıyor. Pentagon yakınındaki Arlington Ulusal Mezarlığı'nda düzenlenen törene ise Savunma Bakanı Donald Rumsfeld, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Richard Myers, bazı Kongre üyeleri ve Pentagon'da ölenlerin yakınları katıldı.

11 Eylül 2001'de kaçırılan dördüncü yolcu uçağının düştüğü Pennsylvania eyaletinin Shanksville kasabası yakınında da bir anma töreni yapıldı.

Saldırılarda yaklaşık 3,000 kişi ölmüştü. Bunların yaklaşık 500'ü yabancı ülke vatandaşlarıydı.

New York'taki saldırıların görgü tanıkları, dört yıl öncesine dönerek, yaşadıklarını radyomuza anlattı. New York muhabirimiz Elif Özmenek’in yaptığı bu söyleşilere, yukarıdaki Real Audio bağlantısından ulaşabilirsiniz.

XS
SM
MD
LG