Erişilebilirlik

Katrina Bush'a Destek Kaybettirdi


Amerika'da yapılan son kamuoyu yoklamalarında halkın Başkan Bush’a verdiği desteğin bugüne kadarki en düşük düzeylere indiği görülüyor.

Anketlere göre Amerikan halkının sadece yüzde 40’ı Bush’un yönetim biçimini onaylarken, yüzde 59’u ise beğenmiyor.

Başkan Bush, Cumartesi günleri yaptığı haftalık radyo konuşmasında, Amerikalıların, 11 Eylül’de yaptıkları gibi, felaketzedelere yardım eli uzattığını belirtti.

11 Eylül 2001 terör saldırılarından sonra Başkan Bush’a destek oldukça yüksekti.

Ancak kamuoyu yoklamaları, 11 Eylül’ün aksine, Amerikalıların, kasırgada yeterli önlem alamadığı ve bölgeye hızlı yardım gönderemediği gerekçesiyle Başkan Bush’u sert bir şekilde eleştirdiğini gösteriyor. Anketlerde sadece Bush değil , federal ve yerel tüm kamu görevlileri Kasırga felaketine karşı yeterli önlem almamakla suçlanıyor.

En ağır eleştiriye ise Federal Acil Durum Dairesi (FEMA) Başkanı Mike Brown hedef oluyor. Brown'ın, kasırganın karaya ulaşmasından sonra aradan saatler geçtiği halde dairesine bağlı, bin kadar yetkiliyi göreve çağırmadığı bildiriliyor. Bu görevlilerin Louisiana, Mississippi ve Alabama eyaletlerinde kasırganın etkilediği bölgelere gitmesi 2 gün sürmüştü.

Yoğun eleştiriler üzerine önceki gün Brown'ın, afet bölgesinde yardımları koordine etme görevine son verildi. Mike Brown, FEMA Başkanlığı görevinden alınmadı ancak yardım çalışmalarının sorumluluğu, Sahil Güvenlik Teşkilatı'ndan Amiral Thad Allen'a verildi.

XS
SM
MD
LG