Erişilebilirlik

1920'lerin Film Müzikleri...


1927 yılında film endüstrisinde başlayan yeni bir akımla, filmlerde diyalogların yanı sıra şarkı ve danslara da yer verildi. Bir çeşit müzikal olarak başlayan bu filmlerden en ünlüsü 1929 yılında çekilen Hollywood Revue. Ünlü Singin’ In the Rain parçasını da bu filmde Cliff Edwards seslendiriyor. Bu parça, daha sonra 1952’de aynı adla çevrilen müzikalin unutulmaz sahnesinde Gene Kelly tarafından söylenmişti.


1933 yılında çekilen Going Hollywood filminde de Bing Crosby, Temptation adlı parçayı seslendirmişti. Bu film de Slyvia adlı bir Fransızca öğretmeninin, radyoda sesini duyup aşık olduğu Bill’in peşinden Hollywood’a gitmesini konu alıyor.


Margaret’le evlenecek olan Lucky, bazı aksaklıklar nedeniyle düğünü kaçırır ve evlenebilmesi için şart koşulan 25 bin doları kazanmak için New York’a gider. Bir dans öğretmeniyle dans grubu kuran Lucky ile öğretmen arasında yakınlık doğar. 1936 yılında çekilen Swing Time filminde, Fred Astaire The Way You Look Tonight parçasını söylüyor...


1953 yılında çekilen Calamity Jane filmi, Amerika’da erkeklerin baskın olduğu Dakota bölgesinde, tıpkı bir erkek gibi silah kullanan, ata binen ve sert olan Calamity Jane’i konu alıyor. Oldukça dikkat çeken Calamity Jane’in macerası Chicago’ya gitmesiyle başlar. Bu filmde de Doris Day’in seslendirdiği Secret Love şarkısı yer alıyordu.


Yakışıklı çapkın Nicky Ferrante ile bir gece klübünde şarkıcılık yapan Terry McKay, Avrupa’dan New York’a giden bir yolculukta aşık olur. İkisi de başkalarıyla nişanlı olmalarına rağmen 6 ay sonra Empire State binasının tepesinde buluşmaya karar verirler.Ancak Terry’nin bir kaza sonucu buluşmaya gelememesi Nicky’i kaygıya düşürür. 1957 yılının, Cary Grant ile Deborah Kerr’in başrolerini paylaştıkları An Affair To Remember filminden akılda kalan en ünlü parça, An Affair to Remember'dı...



Unutulmaz klasikler arasında yer alan My Fair Lady filminde, en sevilen parçalardan biri de With a Little Bit of Luck... My Fair Lady filminin başrollerini Rex Harrison ve Audrey Hepburn paylaşmıştı.

XS
SM
MD
LG