Erişilebilirlik

Almanya'da Kritik Seçimlere Doğru


Almanya’da 18 Eylül’de yapılacak genel seçimlere hazırlık olarak dün akşam Başbakan ve Sosyal Demokrat parti lideri Gerhard Schröder ve Hıristiyan Demokrat parti lideri Angela Merkel televizyonda karşı karşıya geldi.

Almanya’nın ilk kadın başbakanı olmak isteyen Angela Merkel, tüm politikalarda köklü değişiklikler yapacağını söylüyor.

Merkel, Schröder ve Sosyal Demokrat Parti'nin işsizlik mücadele ve vergi reformu alanında başarısız olduğunu öne sürüyor.

Merkel Türkiye’nin Avrupa Birliği üyeliğine karşı olduğunu da tekrarladı. Schröder ise, Merkel’i, Müslüman bir ülkenin Avrupa Birliği'ne kabul edilmesinin stratejik önemini anlayamamakla suçladı. Schröder, Türkiye'siz bir Avrupa olmayacağını belirtti ve ‘’Avrupa dünya üzerinde rol oynamak istiyorsa, Türkiye’nin Avrupa Birliği'ne alınması gerekir’’ şeklinde konuştu.

Kamuoyu araştırmalarına göre, tartışmadan önce Merkel yüzde 10’dan fazla bir farkla seçim yarışını önde götürüyordu.

İki liderin tartışmasının ardından bin 500 kişi üzerinde yapılan araştırma Sosyal Demokrat lider Schröder ’in Merkel’e göre daha başarılı olduğunu gösterdi. Ancak tartışmaya katılan ve liderlere soru yönelten gazeteciler, Merkel’i Schröder karşısında başarılı buldu.

Alman Sosyal Demokrat Parti Milletvekili Lale Akgün, dün akşam yapılan tartışmaya ilişkin olarak Aydan Kızıldağlı’nın sorularını yanıtladı. Söyleşiye yukarıdaki Real Audio bağlantısı üzerinden ulaşabilirsiniz.
XS
SM
MD
LG