Erişilebilirlik

Türk Derneklerinden Afetzede Türklere Yardım


Amerika'nın güney sahillerini vuran, binlerce kişinin ölümüne, binlerce kişinin de evsiz ve işsiz kalmasına neden olan Katrina kasırgası için başta Birleşmiş Milletler olmak üzere birçok ulusal ve uluslararası kuruluş, dernek ve sivil toplum örgütü yardım kampanyası başlattı. Bunların arasında Türk Amerikan Dernekleri de yer alıyor.

28 Ağustos’ta Louisana, Alabama, Florida ve Mississippi eyaletlerini yerle bir eden Katrina kasırgasından etkilenen Türklerin sayısı henüz tam olarak bilinmiyor. Ancak Türk yetkililer Amerika'nın dört bir yanına yayılmış Türklerden en az 100 ailenin ve bir o kadar da Türkiye’den okumak için gelen öğrencinin bu dört eyalette olduğunu tahmin ediyorlar.

Amerika’da yaşayan Türkler, afetten etkilenen vatandaşlarına yardım etmek amacıyla çeşitli kampanyalar başlattı. Washington'daki Türk Amerikan Dernekleri Birliği'nden, merkezi New York’taki bulunan Türk Amerikan Dernekleri Federasyonuna kadar birçok dernek, afetzede Türklere yardım elini uzatmaya çalışıyor.

Bölgedeki Türklerle henüz tam iletişim haline geçemediklerini belirten Pak, yakın zamanda Amerika’da Türkler arasında toplanan yardımları afetzedelere nasıl ulaştıracaklarına karar vereceklerini söyledi. Pak, yardımların ne ölçüde hangi eyalete gideceğini de göçmen bürosundan gelen bilgiler ışığında belirleyeceklerini vurguladı.

Amerika’da yaşayan Türkler, Katrina kasırgasında işlerini, evlerini kaybeden Türkler için ellerinden gelen her türlü yardımı yapıyor. Bölgede yaşayan yakınlarıyla temas kurmak isteyenler için telefon hatları da kuruldu. Bu numaralara Dışişleri Bakanlığı’ndan ya da Türkiye’nin Washington Büyükelçiliği’nden ulaşabiliyor.

XS
SM
MD
LG