Erişilebilirlik

Kuş Gözlemciliği Üzerine


Amerika’da Stanford Üniversitesi öğretim üyelerinden Çağan Şekercioğlu kuşlar üzerinde yaptığı çalışmalarla tanınıyor. Şekercioğlu’nun, 2100 yılına kadar, dünyadaki kuş türlerinin yüzde 10’unun soyunun tükeneceği yolundaki açıklaması, bir süre önce tüm Dünya basınına manşet haber olmuştu.

Kuş uzmanı Doktor Şekercioğlu bu yaz bir grup yabancıyı Türkiye’ye tura götürdü. Şekercioğlu’nun, Türkiye’nin önde gelen kuş gözlemcilerinden Soner Bekir’le beraber yaptığı tur, kar amacı gütmüyordu. Doktor Şekercioğlu dönüşünde bize hem turu anlattı hem de kuş gözlemciliğini.

Doktor Şekercioğlu, Amerika, İngiltere ve Kanada’dan tura katılan sekiz kuşçunun, Türkiye ekonomisine ve TEMA’nın çevre programlarına yaklaşık 30,000 Dolar'lık katkıda bulunduğunu tahmin ediyor.

Şekercioğlu’nun sözünü ettiği Kanadalı Janet Castle’a turu sorduk. O ise bize duvar tırmaşık kuşunu gördüğü anı anlattı.

Mehmet İlhan'ın Şekercioğlu ve Castle ile yaptığı söyleşileri yukarıdaki Real Audio bağlantılarına tıklayarak dinleyebilirsiniz.

XS
SM
MD
LG