Erişilebilirlik

Müşerref'e Suikast Zanlılarına İdam


Pakistan Devlet Başkanı Pervez Müşerref’e iki yıl önce suikast düzenlemekle suçlanan beş kişi idama mahkum edildi.

Üst düzey bir askeri yetkili, idama mahkum edilen bir asker ve dört sivilin, Müşerref’in konvoyuna bomba yüklü araç sürme olayına karıştıklarını söyledi. Müşerref, Ravalpindi’deki bu saldırıdan yara almadan kurtulmuş, ancak patlamada 15 kişi hayatını kaybetmişti.

Bu ay başında aynı saldırıdan sorumlu tutulan bir başka asker, asılarak idam edilmişti.

Amerika’nın terörle savaşına destek veren Pakistan Devlet Başkanı Müşerref, bu nedenle İslamcı militanlar tarafından hedef alınıyor.

Müşerref'ten Seçmenlere Teşekkür

Bu arada Pakistan Devlet Başkanı Müşerref, geçen hafta yapılan yerel seçimlerde, aşırı dinci partilere oy vermeyen seçmenlere teşekkür etti.

Dün iktidardaki koalisyon hükümeti, seçimleri büyük farkla kazandığını ilan etmişti. Şiddet olaylarına sahne olan seçimlerin resmi sonuçları henüz açıklanmadı.

Karaçi’de konuşan Müşerref, ılımlı adayları radikallere tercih eden seçmenlere teşekkür etti. Bununla birlikte General Müşerref’in bu açıklamasının, kendisini seçimlere hile karıştırmakla suçlayan İslamcı adayları öfkelendirmesi bekleniyor.

Geçen hafta Pakistan’da seçimlerin yapıldığı iki gün boyunca alınan güvenlik önlemlerine rağmen 30’dan fazla kişi ölmüştü.

XS
SM
MD
LG